klichéer

KVALITÉ SEDAN 1962

KLICHÉ ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Metall klichéer kan användas till mycket, här kan ni se några av de mest vanliga tillämpningar.

Foliering på papper • Foliering på plast • Foliering på skinn • Blindprägling på skinn • Blindprägling på plast Klichéer för stansning i backelit för tillverkning av gummistämplar som används vid scrapbooking Kombination av blindprägling och foliering • Kliché som mall för smyckestillverkning · Kliché för att kunna gjuta i sand • Trycker etiketter med klichéer • Klichéer för att stansa ut i olika material.


Folietryck / Värmefoliering

Folietryck eller Foliering/Värmefoliering är det vanligaste sättet att använda våra metall klichéer. Man använder klichéer till att foliera på bokomslag, visitkort, grattiskort, julkort, bröllopskort, inbjudningskort, pärmar, isskrapor, mappar, etiketter osv. Ett folietryck höjer trycksakens kvalitétskänsla extremt mycket och är inte speciellt dyrt att göra.

Prägling / Blindprägling

Metall klichéer används till att prägla i läder, papper, plast och många andra material, vanligast är läder eller skin eller tjockare papper eller kartong. Prägling med hona / hane kliché är vanligast och då kan man välja om man vill att trycket skall vara upphöjt ur pappret eller nedsänkt. Man kan foliera och prägla på samma tryck och får då en väldigt exklusivt utseende på trycksaken.


Metall Klichéer användas till mycket, här kan ni se några fler av de mest vanliga tillämpningarna.


KLichéer
Foliering på alla typer av papper till exempel böcker, bröllopsinbjudningar, visitkort, presentkort, injudningskort osv.
Foliering på plast, isskrapor, medaljer, cd omslag. Foliering på skinn, plånbok, sadlar, skinnskor, skinnväskor, skinnandskar, skrivbordsunderlägg osv. Blindprägling på skinn, blindprägling på papper, blindprägling på plast kombination av blindprägling och foliering som kallas för kombinationskliché.
Prägling
För beställning och förfrågningar på klichéer kontakta gärna Henrik.